groetjes uit de floriade.

de floriade is een erg leuk park je ziet er veel planten en bloemen.het is alleen niet zo fijn als het er regent dat trof ik er aan erg jammer wel maar als het wel droog weer is kan je er een hellehoop zien en bekijken.als je de dingen op de borden leest waar je lanks komt leer je er gelijk over.je kan zelf met de kabelbaan naar de anderen kant toe om daar veder te kijken

wat er nog meer te zien is in het park. wat heb je er zo beetje 

even een paar voor belden er van wat er is in het park.

als je aan komt bij het vriendenbos.heb je een gezellig groenbos om lekker door heen te wandelen en er  van te genieten van de rust om je heen.

ook kan je naar het kapelbos.waar ook de rust uit straalt.

je kan zelfs ook nog wat tuin iedeeen op doen voor je eigen tuin leuk iedee.

als je thuis geen groten tv hebt kan je hier zo genieten van een helegroten tv cinema. moet zeggen erg mooi beeld hoor.zo is er wel van elkland wel iets te vinden.zo als van de bloemen tot aan leuken geschenken.niet alleen om te bekijken maar ook te kopen.en wil je niet wanderlen naar de anderenkant dan neem je gewoon de kabelbaan dan zit je zo aan de overkant van het park.en wil je niet in een dagje het helepark door wandelen dan kan je altijd nog wel een keus maken van het vacantie park.waar je een leuk huisje kan huren dan hoef je niet op een dag het helepark af te wandelen.dit was groeten uit limburg floiade.nl.

pretparken.

 

Sprookjes

Het zes hectare grote Sprookjesbos van de Efteling is een wandeling door de sprookjesboeken van de gebroeders Grimm, Hans Christian Andersen en Charles Perrault. De Efteling begon als park in 1952 met het Sprookjesbos. Aan het concept ervan is de Efteling door de jaren heen trouw gebleven: regelmatig werden sprookjes vernieuwd en andere sprookjes toegevoegd, waarbij de bijzondere sfeer uit de beginjaren wordt gehandhaafd.

Met zorg wordt gewaakt over de erfenis van Anton Pieck, zodat steeds weer nieuwe generaties zich kunnen blijven verwonderen over het hart van de Efteling.

Wie vandaag de dag de officiële sprookjesbosroute volgt, begint aan een lange, nostalgische wandeling langs 26 sprookjes. Een opsomming:

Bij de uitgang van de Indische waterlelies bevindt zich het Openluchttheater, waar vanaf 1998 jaarlijks wisselende kindervoorstellingen worden gegeven, waaronder de sprookjesboom

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Bobbejaan Schoepen

 

Bobbejaan Schoepen, pseudoniem en de artiestennaam van Modest Hyppoliet Joanna Schoepen (Boom, 16 mei 1925) is een Vlaamse zanger, gitarist en fantaisist. Hij is een voormalig acteur en kunstfluiter, alsook oprichter en voormalig directeur van het amusementspark Bobbejaanland. Hij werkte zich op vanuit een arbeidersmilieu tot bij de tweehonderd rijkste Belgen.

Bobbejaan Schoepen is een pionier in de Belgische muziekgeschiedenis: hij was in 1948 de eerste zanger die internationaal doorbrak. Hij was ook de eerste die gebruik maakte van modern materiaal, een eigen toerbus en een systeem van artiestensponsoring. Vanaf de jaren '40 en '50 introduceerde hij ook de eerste Europese countryproducties in de lage landen, Frankrijk, Duitsland en Oostenrijk. Hij staat ook wereldwijd bekend voor zijn virtuoze fluittalent (een gave die hij ook verloor door een operatieve ingreep

Hij manifesteerde zich als een volkszanger met een brede muziekstijl, en als een soort entertainer-fantaisist voor wie zelfironie een handelsmerk was. Op muzikaal vlak floreerde hij vanaf eind jaren '40 tot eind jaren '60. Uit zijn repertorium van zeshonderd nummers gingen vijf miljoen platen over de toonbank: van kleinkunst, levensliederen, filmische instrumentale songs, chansons, tot ronduit geflipte volksmuziek.Tot zijn grootste internationale successen behoren het levenslied "Ik heb eerbied voor jouw grijze haren", de parodie "Café zonder bier" en "Je me suis souvent demandé", een chanson waarmee Richard Anthony in Frankrijk en Zuid-Amerika een hit scoorde. Het leverde Schoepen in 1965 in Parijs een artistieke onderscheiding op.In eigen land scoorde hij tussen 1955 en 1960 elf nummer-één-hits, waarvan De lichtjes van de Schelde uitgroeide tot de bekendste evergreen.

Vanaf de jaren '70 legde hij zich louter toe op Bobbejaanland, dat in 1961 ontstond, waardoor het belang van zijn muzikale carrière op de achtergrond kwam. In 43 jaar tijd groeide het uit tot een van de bekendere parken in Europa, gerund door hem enzijn familie.

Recent leed Bobbejaan aan darmkanker, wat de aanleiding gaf om het park in 2004 te verkopen.Sinds 2005 focust hij zich weer op zijn muziekcarrière. In 2007 ontving hij in België een "Lifetime Achievement Award" voor zijn pionierschap in de Belgische muziekgeschiedenis.. In 2008 werd hij opgenomen in de Amerikaanse "Whistlers Hall Of Fame

 

 

. Op instigatie van Koning Albert II ontving Bobbejaan Schoepen op 6 juli 2009 het ereteken van Officier in de Kroonorde, uitgereikt aan Belgen met grote artistieke, letterkundige of wetenschappelijke verdiensten.

Op 18 mei 1961 trad Bobbejaan Schoepen in het huwelijk met voormalig   operazangeres en fotomodel Josephina (Josée) Jongen. Ze kregen vijf kinderen: Robert ("Bob jr.", 1962), Myriam (1963), Jacky (1964), Peggy (1968) en Tom (1970).

 

 

 

 

 

 

Maak jouw eigen website met JouwWeb